SKŁADNIKI:
2 garście sałaty
300 g truskawek
1 łodyga selera naciowego
220 g sera halloumi
1 łyżka miodu
2 łyżki oliwy extra vergine
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
6 łyżek płatków migdałowych
WYKONANIE:
Sałatę opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki; wyłóż na talerz. Truskawki opłucz, osusz i oczyść z szypułek, pokrój na połówki lub plastry i ułóż na sałacie. Seler naciowy obierz jak rabarbar, pokrój go na cienkie półplasterki i ułóż na reszcie składników. Ser halloumi wyjmij z opakowania i pokrój na 0,5- centymetrowe plastry. Zgrilluj na patelni na małej ilości oliwy. Dodaj do sałatki. Wymieszaj w słoiku miód, oliwę, sok z cytryny, dopraw szczyptą soli, pieprzu i polej sałatkę. Na patelni możesz przyrumienić płatki migdałowe i posypać nimi sałatkę.
Pomóż w rozwoju naszego portalu