Składniki:
1 szklanka (90 g) makaronu,np. z pszenicy durum
100 g filetu z indyka
1 łyżka oliwy z oliwek
150 g brokułów
3 łyżki jogurtu naturalnego 2%
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 ząbek czosnku
szczypta soli
szczypta zmielonego czarnego pieprzu
Przygotowanie
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Mięso umyj, dopraw, pokrój i krótko grilluj na patelni
na oliwie z oliwek. Brokuły wrzuć na wrzątek i blanszuj
przez 3-5 min. W miseczce wymieszaj jogurt,
zioła prowansalskie, czosnek przeciśnięty przez praskę; dopraw.
Makaron z indykiem podawaj z brokułami polanymi sosem czosnkowym.
Wartość energetyczna: 598 kcal
Białko: 42 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 76g
Pomóż w rozwoju naszego portalu