Brat Symeon, franciszkanin, od kilku lat przebywa w klasztorze Bludenz w Austrii. Zajmuje się kuchnią i zaopatrzeniem, opiekuje się też ogrodem. W razie potrzeby jest kierowcą, kościelnym albo furtianem. W wolnym czasie lubi chodzić po górach, pływać, jeździć na rowerze, słowem - wszystko, co poprawia zdrowie i dobre samopoczucie.
Składniki:
6 pojedynczych filetów z kurczaka, 3 łyżki masła, 25 dag pieczarek, 1 cebula, 1 papryka, majonez
Wykonanie:
Filety z kurczaka umyć, osuszyć, lekko rozbić. Trochę posolić i popieprzyć. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na filetach położyć wiórki masła. Piec, aż mięso będzie białe. Nałożyć podsmażone pieczarki z cebulą oraz paprykę pokrojoną w kostkę i po łyżeczce majonezu. Piec 25 minut. Zamiast pieczarek można dać pomidory z cebulą i majonez.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu